Sidor

tisdag 3 maj 2011

Skötsel och rengöring

Bildbrickor
Nagellack som blir kvar på bildbrickorna tas enkelt bort med en topps doppad i nagelacksremover.
Det går också att få bort intorkat nagellack på samma sätt. För att få ett perfekt resultat är det viktigt att du alltid använder helt rena brickor när du ska stämpla med Konad, men däremot behöver du inte rengöra dem på en gång efter att du använt dem. Skönt att det för en gångs skull är ok att skjuta på städningen :)
Tänk på att inte använda rengöringsmedel med någon form av slipmedel i sig (typ jif/vim) för det ger repor på brickan, och det kan om man har otur påverka stämplingen. 




Skrapa
Skrapan är den del som kanske blir mest kladdig. Det kan vara bra att ta för vana att alltid rengöra den ordentligt. Om skrapan är ojämn pga tex gammalt intorkat lack är det svårt att skrapa av bildbrickan så stämplingen blir bra.

Stämpel
Stämpeln blir oftast inte så smutsig, eftersom man "stämplar av" nagellacket på nageln. Men skulle det bli kvar något är det topps med remover som gäller igen. Däremot kan stämpelns gummiyta lätt dra till sig damm, och det är mindre snyggt att få med när man stämplar. För att få bort det räcker det att skölja i vanliga kranen med lite vatten och låt torka. Använd inte en vanlig handduk för att torka av för den är ju oftast lite luddig.

Speciallack
Förtunna aldrig speciallacken. De ska vara lite tjockare i konsistensen för att ge ett bra avtryck. Speciallacken tas bort lika enkelt som ett vanligt nagellack. Vi föredrar att använda en dip in remover när det är dags att ta bort allt från nageln, eller en topps (igen...) om det bara är lite som ska bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar